Meer dan 85 jaar ervaring als transportbedrijf en logistieke partner

De wortels van transportbedrijf De Sauter uit Brugge reiken terug tot in 1932. Sinds de start hebben vier generaties enthousiaste De Sauters bijgedragen tot het succes van de onderneming. 

In 2016 nam Gheeraert Transport uit Loppem Transport De Sauter over. We blijven als bedrijf met 25 medewerkers geheel zelfstandig onze transport services verderzetten, maar genieten samen van de schaalvoordelen op vlak van investeringen in het wagenpark en verdere IT automatisatie.  

We beschikken over een wagenpark van 20 trekkers, 35 containerchassis en 15 huiftrailers, met als voornaamste bestemmingen België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Onze opslagplaats in de Pathoekeweg te Brugge heeft op vandaag een capaciteit van 6.000 m². 

Een greep uit onze klanten

Historiek

In 1932 kocht Emiel De Sauter voor elk van zijn zonen Joseph en Frans een vrachtwagen. Hij richtte zich met het vervoer van landbouwproducten en vee tot de landbouwers uit de streek.

De oorlogsjaren veroorzaakten een onderbreking van de werkzaamheden. Maar na de oorlog hielpen ze elkaar bij het uitvoeren van hun opdrachten. 

Joseph was pionier in Vlaanderen met de aankoop van de allereerste dieselvrachtwagens: Scania en Volvo.

Erik, zoon van Joseph, was al van jongs af actief betrokken bij het bedrijf en volgde in 1974 zijn vader op.

In 1989 werden dochter Sybil De Sauter en schoonzoon Koen Vandenbroucke ingeschakeld in het bedrijf. Dit ging gepaard met de verhuis naar een nieuwe en ruime infrastructuur in de Pathoekeweg te Brugge.

In 2016 nam Gheeraert Transport uit Loppem Transport De Sauter over. Onder leiding van Bruno Holvoet worden de transport- en logistieke activiteiten zelfstandig verder uitgebouwd.

Transport De Sauter
Pathoekeweg 136
B-8000 Brugge

Tel: +32 (0)50/31.81.41
transport@desauter.be

Privacy & disclaimer